Colt Special Combat Xtreme

De Colt Special Combat Xtreme is de moderne versie van de legendarische Colt 1911A1 – HET favoriete pistool van de Amerikanen sinds het begin van de twintigste eeuw tot en met vandaag.

De 1911A1 Goverment is het enige wapen in de wereld die nog steeds vrijwel onveranderd in productie is, en dit voor bijna 100 jaar!
Het Colt bedrijf heeft samen met zijn COLT 1911A1 model voor een revolutie gezorgd bij de Amerikaanse strijdkrachtenindustrie. Dit model was het eerste self-loading pistool met een ongekend vermogen om doelwitten te vernietigen. Dit werd dan ook bewezen op het slagveld. Het .45 ACP kalliber overklaste echt de relatief zwakke .44 en .38 revolvers. De Colt 1911 werd dan ook in het begin van de twintigste eeuw het belangrijkste wapen van het Amerikaanse leger in het verslaan van 5 rivalen. Dankzij het kalliber en het gemakkelijk gebruik is dit één van de favoriete wapens van de militairen. Al sedert Wereldoorlog I tot en met vandaag werd de Colt 1911A1 gebruikt in alle gewapende conflicten van het Amerikaanse leger.

Kenmerken:

– Zowel de CO2-capsule als het magazijn voor de BB’s zitten in het handvat
– Beweegbaar metalen slede
– handvatcovers in imitatie hout
– Het richtmechanisme is zowel horizontaal of verticaal regelbaar
– Manuele veiligheid
– 22mm rail onder de loop
– Initiële snelheid: 160 m/s
– Capaciteit van het magazijn: 20 stuks
– Kaliber: 4,46 mm
– Type pellets: 4,46mm BB’s (stalen bollekes)
– Krachtbron: 12g CO2 capsule in het handvat
– Gewicht: 1061g
– Totale lengte: 218mm
– Geen “blow-back” systeem, hierdoor kan 100% van de energie gebruikt worden om de pellet af te schieten.
– Garantie: 2jaar